Üniversitemizden İşletmelerde Mesleki Eğitim İçin önemli bir adım daha

Rektörlük Makamında 15 Ocak tarihinde gerçekleşen “İşletmelerde Mesleki Eğitim” işbirliği protokolü, Uşak Üniversitesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB), Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB), İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şubesi ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) arasında imzalandı.

Mesleki eğitim uygulama esaslarının yer aldığı protokol ile Uşak Üniversitesi öğrencilerinin çalışma alanlarında kazanacakları tecrübeler artacak. Üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendiğini belirten Prof. Dr. Savaş, “Öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca, çalışma alanlarında daha çok zaman geçirecekleri bir sistem kurduk. Öğrencilerimiz mezun olduklarında alanlarında daha deneyimli olacaklar. İşletmelerimiz de ihtiyaç duydukları nitelikli insan gücünü istihdam edecek. Amacımız uygulamalı eğitimi, Mühendislik Fakültemizde 7+1 (7 yarıyıl üniversitede, bir yarıyıl işletmelerde), Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzda da 3+1 şeklinde yapmaktır. UTSO, UOSB, UKOSB, İnşaat Mühendisleri Odası ve MÜSİAD’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Protokolün başta öğrencilerimiz olmak üzere, herkese hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

İmza törenine katılan, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şube Başkanı Ali Osman Doruk ve MÜSİAD Uşak Şubesi Başkanı Nuri Aslan yaptıkları ortak açıklamada, eğitim ve ülke kalkınması adına önemli bir işbirliği protokolüne imza atmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, nitelikli mezunların ve iş gücünün sağlanacağını belirttiler.